Champagnefestijn Oostende maakt comeback op Hippodroom

Bernard Vandamme, Nancy Cattrysse en Erik Desfossez van het Champagnefestijn. © MF
Matthias Feyen
Matthias Feyen Redactie KW

In het weekend van 18 tot 20 maart vindt het Champagnefestijn 2016 plaats ter hoogte van de Hippodroom in Oostende.

Het Champagnefestijn in Oostende vindt dit jaar opnieuw plaats op de Hippodroom. “Vorig jaar moesten we een vluchthaven zoeken in het Royal Astrid Hotel. Na een schrikkeljaar in 2015 is vzw Champagnefestival opnieuw van de partij in de Hippodroom om van het festijn een waar feest te maken met champagne, gastronomie, kunst, muziek en een waaier aan nevenstanden“, klinkt het bij monde van voorzitter Bernard Vandamme.

Organisatie wil referentie blijven

Je kon de voorbije periode naar verschillende initiatieven rond champagne in Oostende. Recent vond in het Thermae Palace Hotel een nieuw initiatief plaats onder de vleugels van Toerisme Oostende. Dat was ook de voorzitter niet ontgaan op de persconferentie van het Champagnefestijn 2016. “Wanneer anderen opnieuw zullen beslissen om onze aanpak nog eens te kopiëren, dan zullen wij samen met het publiek een straatlengte voorsprong opgebouwd hebben. Samen hebben wij één doel, en dat is de referentiewaarde blijven op vlak van het organiseren van champagnefestivals.”

Blond bier met chrysantenextracten

De organisatie gaf verder toelichting bij enkele standhouders op het festival en daarbij viel Belgian MUM op. Dit nieuw artisanaal West-Vlaams blond bier werd gebrouwd met chrysantenextracten door Chrysantenkwekerij Gediflora uit Oostnieuwkerke.

Op het programma van de driedaagse prijkt verder onder meer livemuziek door Jo Arend, een optreden van Filip D’Haeze (Swoop), een ruilbeurs voor capsuleverzamelaars, een champagneontbijt ten voordele van De Katrol en een veiling onder leiding van acteur Axel Daeseleire. De organisatie pakt op zondag ook uit met de finale van de Beker van België op groot scherm.

(MF)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier