Chaïn (18) doet gooi naar titel Topmodels Contest Benelux

Menen Chaïn Fermaut Chaïn Fermaut haalde de finale van de modellenwedstrijd. © WO
Redactie KW

Op zondag 2 december zal Chaïn Fermaut uit Menen een gooi doen naar de overwinning in de Topmodels Contest Benelux. De studente psychologie is een van de finalisten van deze wedstrijd voor beginnende modellen.

Vorig jaar volgde Chaïn Fermaut (18) in Gent een opleiding voor model en catwalk toen ze in contact kwam met de organisator van de modellenwedstrijd. Ze overleefde de selectierondes en zo mag ze deelnemen aan de finale. “Het is een wedstrijd voor beginnende modellen, geschikt om ervaring op te doen“, vertelt ze. “Bovendien hoef je niet over de ideale maten te beschikken. Ik zal af en toe naar Antwerpen moeten gaan om op de catwalk te leren lopen, te repeteren en de finaleshow voor te bereiden. Voor de finale zijn er niet alleen verschillende catwalks met avondkleding en badkleding, ik moet ook een zelfontworpen kledingstuk showen met als thema ‘de toekomst’.”

“Hopelijk kan ik bij een modellenbureau terecht dat zowel modellen als danseressen cast”

Via deze modellenwedstrijd hoopt Chaïn stap per stap ervaring op te doen en haar zelfbeeld wat opkrikken. “Het zou leuk zijn, mocht ik dankzij deze wedstrijd wat kunnen bijverdienen als model. Mocht ik terecht kunnen bij een modellenbureau dat zowel danseressen als modellen cast, dan zou dat pas echt ideaal zijn voor mij. Ik ben immers veel bezig met dans: ik doe aan ballet, modern hedendaags en disco in dansschool Life in Izegem. Ik ben 1,82 meter groot. Als danseres is dat een nadeel, maar in de modellenwereld is die lengte dan weer een voordeel”, weet ze.

Psychologie

Chaïn, die bij Vaste Vuist Lauwe ook turnles geeft aan jongens en meisjes van de lagere school, kijkt op naar modellen als Cara Delevigne en Justine De Jonckheere. “Op professioneel vlak is het evenwel mijn ambitie om leerkracht psychologie te worden. Ik vind het interessant om te weten waarom mensen iets op een bepaalde manier doen en wat hun drijfveren zijn. En ondertussen kan ik rekenen op de onvoorwaardelijke steun van mijn mama. Zij steunt me in alles wat ik doe”, besluit Chaïn.

(CB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier