CGSO in Brugge wil met project seksualiteit meer bespreekbaar maken bij jongeren

Redactie KW

In het kader van het project impulsfonds ‘Iedereen VAK-Expert’ stak het Centrum voor Geboorteregeling en Seksuele Opvoeding (CGSO), gelegen aan de Koningin Elisabethlaan 92 in Brugge, met de steun van de provincie West-Vlaanderen een gebruiksvriendelijke catalogus in elkaar met leermiddelen en methodieken over relaties, seksualiteit, intimiteit en weerbaarheid.

Met deze nieuwe catalogus wil het Centrum voor Geboorteregeling en Seksuele Opvoeding (CGSO) vrijwilligers, leerkrachten en professionals op een efficiënte manier het materiaal leren ontdekken. “Op die manier kunnen ze dit materiaal ontlenen in functie van de leerdoelstellingen van het onderwijs of de vorming”, zegt Cindy Ramon, coördinator Vormingsprojecten bij het CGSO. “Daarnaast hebben we ook een aantal draaiboeken ontwikkeld rond vijf specifieke thema’s: holebi en transgender, anticonceptie en seksualiteit, vriendschap en relaties, sociale media en weerbaarheid.”

Methodieken

Per thema wordt een aantal methodieken beschreven die als handvat kunnen dienen bij vormingsmomenten. “We zijn ook volop bezig met filmpjes te maken voor onze nieuwe VLOG genaamd Loveline”, vult Fara Niazi, stagiaire bij het CGSO, aan. “In deze filmpjes halen we bepaalde methodieken en leermiddelen op een creatieve manier aan.”

(svv)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier