Centrumbraderie en Midzomerrun trappen Zomer in Kortrijk af

13/06/17 om 21:44 - Bijgewerkt op 14/06/17 om 16:34

Dinsdagmiddag werd op de Grote Markt het programma van Zomer in Kortrijk voorgesteld.

Centrumbraderie en Midzomerrun trappen Zomer in Kortrijk af

Zomer in Kortrijk gaat in het weekend van vrijdag 23 tot en met zondag 25 juni van start met de centrumbraderie. Thema van het koopjesweekend is Tuin van Eden, dat betekent dat de hele binnenstad in een feeërieke sfeer zal worden ondergedompeld. Op zaterdag 24 juni vindt de vijfde editie van de Midzomerrun plaats. De muzikale avondloop gaat zoals gewoonlijk door het centrum van de stad. Je kan kiezen tussen 5 of 10 kilometer.

Zomerconcerten

De zomerconcerten krijgen dit jaar een nieuwe invulling. Het was al bekend dat de vzw FiK (Feesten in Kortrijk) de programmatie terug zou schroeven tot drie zomerconcerten, twee in de deelgemeenten in één in het centrum van de stad. "Deelgemeente Aalbeke krijgt op 16 juli voor het eerst een zomerconcert", zegt Kelly Detavernier van vzw FiK. "Het West-Vlaams Gemiengeld Vintekoor, de Bom en Twisted Melon staan er op het podium. Op 13 augustus is de site van het oc van Marke het decor voor een zomerconcert met Mojo City, Sperwer en Les Truttes. Deze festivals zijn gratis." Het zomerconcert Festival in Kortrijk vindt plaats in het Begijnhof en wordt betalend (11 euro). De line-up bestaat uit heel wat bekend volk zoals Bart Peeters, komiek-goochelaar Gili, De Dolfijntjes en dj Guilly uit Harelbeke.

Ruim 300 inschrijvingen voor Road Rock

Na het grote succes van vorig jaar, vindt ook Road Rock opnieuw plaats op 26 augustus. De talentenwedstrijd voor rockbands past in de programmatie van het Vlastreffen. "Vorig jaar hadden we 170 inschrijven, nu staat de teller al op 317 bands van over heel Vlaanderen", zegt medeorganisator Geert Lefevere. "Bands die interesse hebben, kunnen zich nog tot zondagavond inschrijven. Maandag selecteert een jury met onder meer Guy Swinnen acht bands die op 26 augustus mogen optreden op het Schouwburgplein."

Klassiekers

De verdere programma van Zomer in Kortrijk blijft zo goed als ongewijzigd. Op 6 en 13 juli en 17 en 24 augustus zijn er de zuiderse zomermarktjes op het Vandaeleplein en het Sint-Maartenskerkhof. Metalfestival Alcatraz strijkt van 11 tot en met 13 augustus neer op de Lange Munte, terwijl Kortrijk Koerse op 18 augustus het stadscentrum inpalmt. Op 25, 26 en 27 augustus verwelkomt de stad het Vlastreffen en op 26 augustus vindt het verkleedfeest Kamping Kitch plaats op de terreinen van Evolis. In september is er opnieuw de centrumbraderie, gevolgd door de Levensloop Kortrijk op 9 en 10 juli op de Lange Munte.

(nvh/foto KDS)

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!