Centrum van Zwankendamme krijgt er een nieuwe verkaveling bij

Redactie KW

Schepen van Ruimtelijke Ordening Franky Demon (CD&V) leverde een stedenbouwkundige vergunning af voor het verkavelen van een terrein in de Gaarlemstraat in het centrum van Zwankendamme.


Het terrein voorziet 41 kavels voor eengezinswoningen, hoofdzakelijk in gesloten bebouwing. Enkele kavels zijn bestemd voor halfopen bebouwing. Ook zijn 4 kavels voorzien voor de bouw van aaneengesloten garages. Het perceel situeert in het centrum van Zwankendamme, palend aan de openbare zones, zoals het parochiaal centrum, de kerksite met de pastorie, het speelveld en het schooltje. De Gaarlemstraat is bestaand, maar langs beide zijden niet volwaardig ontwikkeld. Momenteel is de site een weide.

Volwaardige speelstraat

Het concept omvat in grote lijnen dwars op de Gaarlemstraat twee nieuwe woonstraten, waar geen verkeer in toegelaten zal worden. “Dat betekent dat de straat een volwaardige speelstraat wordt, waar laden en lossen wél mogelijk blijft”, vertelt schepen Demon.

Indertijd werd toegestaan dat vrachtwagens konden parkeren in de Gaarlemstraat. Met de realisatie van de woonwijk vervalt dit, er zal naar een alternatief buiten de woonkern gezocht moeten worden.