Centrum van Roeselare wordt opgewaardeerd met groene zones

© GF
Redactie KW

Roeselare wil in het centrum van de stad een groene long creëren van Beveren tot in het centrum, daarbij moet de omgeving van de Trax-site een grote rol spelen. Niet alleen Trax zal in een zee van groen baden, ook de aanpalende sites die in volle ontwikkeling zijn. “Het moet een buffer zijn richting de stad”, aldus Nathalie Muylle.

Op heel korte termijn komen er in de stad nog enkele opvallende verkavelingen bij. Vorige week nog werd het licht op groen gezet voor de realisatie van enkele sites in het hartje van de stad. In de noordelijke stationsbuurt, maar ook op de voormalige site Dumont Wyckhuyse waar De Mandel een heel complex zal neerpoten. Ook de groene buffer, van Beveren tot in het centrum, krijgt meer en meer vorm. Je hebt het De Coninckplein dat op termijn moet uitgroeien tot een groene oase en de Trax-site waar er in de volgende fase veel aandacht zal zijn voor een groene omgeving.

Stationsomgeving

“Daarnaast heb je ook nog de noordelijke stationsomgeving, tot aan de Koning Leopold III-Laan zeg maar. Dat gebied is momenteel nog niet ontwikkeld of heeft een andere bestemming, maar zal erg snel vorm krijgen. Zo is de eerste site nu vergund en zullen de voorbereidende werken wellicht nog dit jaar beginnen. Het gaat om een site met vier appartementsblokken, goed voor 88 appartementen en normaal ook nog een 25-tal gewone woningen. De site krijgt normaal twee ontsluitingen, eentje via de Beversesteenweg ter hoogte van de Okay, de andere ontsluiting komt aan de Aldi. Daarnaast staan er plannen in de steiger voor de rest van dat gebied, waar onder meer de hondenclub gevestigd is. Zij moeten daar op korte termijn weg voor sanering, maar een concrete timing is er nog niet”, vertelt schepen van Ruimtelijke Planning Nathalie Muylle.

“Met de verkavelaar hebben we de afspraak dat er heel wat aandacht is voor groen, we zien het gebied als een groene buffer voor de stad. Er komt normaal ook een fietspad waarbij je veilig en in een aangename omgeving van Beveren tot hartje Roeselare zal kunnen rijden”, klinkt het. (TD)

Lees hierover ook in Krant van West-Vlaanderen, De Weekbode editie Roeselare.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier