Céline Roelens en Falke Duprez winnen sporttrofeeën in Middelkerke

V.l.n.r. Burgemeester Janna Rommel-Opstaele, Falke Duprez,Céline Roelens en Bart Bouton (voorzitter Sportraad). (Foto LC)
Redactie KW

Vrijdag 17 februari was centrum De Zwerver voor even het sportieve epicentrum van de gemeente. Tijdens het Sportgala werden de sporttrofeeën uitgereikt aan de winnaars van Trofee van Sport en Jeugdsporttrofee 2016. Kampioenen en sportverdienstelijken werden gehuldigd.

Op het jaarlijkse Sportgala, een organisatie van het gemeentebestuur en de sportdienst en gepresenteerd door Karl Vannieuwkerke, werd aandacht gegeven aan hoogstaande sportprestaties door deze op een gepaste manier te lauweren. Het thema dat doorheen het Sportgala golfde was de golfsport en werd ludiek gepresenteerd door MTV Sirene.

Atletiek

Céline Roelens (17) uit Leffinge wint voor het tweede jaar op een rij de Trofee van Sport. Céline beoefent de atletieksport in de categorie scholieren. Ze is lid van Hermes Atletiek Oostende en behaalde in 2016 tal van gouden en zilveren medailles op provinciaal, Vlaams en Belgisch niveau. Internationaal behaalde ze zilver in Frankrijk (Fisec Spelen – Stichting Vlaamse Schoolsport) op 800 meter outdoor.

Céline werd eerste in de Nacht van de atletiek 800 meter en op Youth memorial Van Damme 1.000 meter. De andere genomineerden waren John Vercruyce (powerliften), Lieselotte Feys (reddend zwemmen), Kenneth Laurent (zeilwagenrijden), Tim Stockman (lopen) en Jessie Kaps (luchtweer schieten).

Reddend zwemmen

Falke Duprez (14) uit Lombardsijde wint de Jeugdsporttrofee. Ze beoefent de sporttak reddend zwemmen bij Flanders Coast Lifesaving team in categorie miniemen. Op Vlaams en Belgisch niveau behaalde Falke eerste, tweede en derde plaatsen in verschillende disciplines, zowel in het zwembad als in open water. Internationaal rijfde Falke goud binnen op ‘Long distance ocean man’ in Roermond (Nederland). De andere genomineerden waren Nore Haezaert (dubbele minitrampoline), Lau Duprez (kitesurfen) en Arnaud Dejonghe (zwemmen). (Ludo Coulier)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier