CD&V Izegem wil parkeerhaven in de Marktstraat

Peter Defreyne (CD&V) voor het bewuste pand in de Marktstraat. "Een parkeerhaven heeft zeker een draagvlak." (Foto CLY)
Redactie KW

Oppositiepartij CD&V stelt voor dat de stad het pand in de Marktstraat 25 aankoopt om zo een parkeerhaven te realiseren. “Dit kan kaderen in de heraanleg van de straat én wordt gedragen door bewoners en handelaars”, zegt Peter Defreyne.

“Het lot van de Marktstraat ligt CD&V nauw aan het hart”, zegt fractieleider Peter Defreyne. “Daarom hebben we in februari, samen met Open VLD, op de gemeenteraad voorgesteld om de noodzakelijke herstellingswerken nog in 2016 uit te voeren”, klinkt het. “Op de raad van maart deelde de meerderheid mee dat de Marktstraat al in het najaar van 2016 zal aangepakt worden én dat die ook volledig heraangelegd zal worden. Uiteraard kunnen we dit alleen maar toejuichen.”

Inspraakmoment

“Dat er parkeerplaatsen zullen verdwijnen in de Marktstraat, lijkt onvermijdelijk. “Dat wezen de eerste impressies van het ontwerp al uit”, aldus Peter Defreyne. “De aanleg van een dergelijke parkeerhaven kan een oplossing bieden.”

“Nu ligt er een unieke kans voor het grijpen, aangezien er een pand in de straat te koop wordt aangeboden. Ter hoogte van huisnummer 25 kan de locatie dienst doen als parkeerhaven en tegelijk lijkt het onroerend goed aan een dergelijke parkeerhaven in de Nieuwstraat te palen. Door het pand aan te kopen en gesprekken op te starten met de eigenaar van het terrein in de Nieuwstraat, kunnen we een mooie meerwaarde creëren. We vragen de meerderheid dan ook om een schatter aan te stellen, een begrotingswijziging door te voeren en werk te maken van een parkeerhaven in de heraangelegde Marktstraat”. (PVH)

Lees hierover ook in Krant van West-Vlaanderen, De Weekbode editie Izegem.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier