CAW start aanspreekpunten voor wie vragen heeft over uithuiszetting

Redactie KW

Het Centrum voor Algemeen Welzijn (CAW) heeft 60.000 euro subsidie gekregen om in West-Vlaanderen preventie te voeren tegen uithuiszettingen. Er wordt daarvoor een aanspreekpunt opgericht in Roeselare en Veurne.

“Het CAW heeft de voorbije twee jaar samenwerkingsovereenkomsten gesloten met de sociale huisvestingsmaatschappijen en sociale verhuurkantoren in de Westhoek, de Westkust en regio Roeselare-Izegem-Tielt”, zegt woonbegeleider Kurt Vileyn. “Zo bouwden we onze expertise over uithuiszetting bij sociale huurders uit. Door aan preventieve woonbegeleiding te doen willen we voorkomen dat mensen noodgedwongen hun huis moeten verlaten. Belangrijk is daarbij ook de samenwerking met de OCMW’s.”

In Roeselare waren er vorig jaar 183 uithuiszettingen, in Veurne een tiental. De dienstverlening is gratis en staat open voor iedereen. “We beantwoorden niet alleen vragen maar doen ook aan preventieve woonbegeleiding. Dan bezoeken we de huurder thuis om concreet tot actie over te gaan,” aldus nog Kurt Vileyn.

(GUS)