Cavaleristen laten met Make-A-Wish droom van Maité in vervulling gaan

Maité Lefebre, Myriam Taillaert en Greta Coudenys van het wensteam samen met twee cavaleristen van de federale politie uit Brussel. © JT
Redactie KW

Agenten van de politie van Gistel plukten woensdagmorgen de nietsvermoedende Maité Lefebre uit Ruddervoorde uit haar klas in het Sint-Godelieve instituut (SIGO) en namen haar met een smoes mee naar buiten.

Daar stonden haar ouders en leden van Make-A-Wish West-Vlaanderen klaar om één van haar drie droomwensen in vervulling te laten gaan.

Er werd koers gezet naar de manège ‘De Drie Vijvers’ in Adinkerke waar acht cavaleristen van de federale politie met hun paarden klaar stonden om samen met het meisje een onvergetelijke tocht te maken. Maité kreeg een paard ter beschikking en door de duinen ging het naar het strand van De Panne waar in zee en op het strand werd gegaloppeerd. Ook gaven de politiemannen en- vrouwen die Maité begeleiden enkele dresseurnummers ten beste.

Terug in Adinkerke werd samen met de ruiters getafeld en werd de tocht aangevat naar Brussel waar de cavaleristen haar een rondleiding gaven in de stallen en de gebouwen waar de paarden worden verzorgd.

Maité werd gedurende de tocht begeleid door haar ouders en haar zus die mee genoten van deze uitzonderlijk mooie dag voor het meisje dat zeer jong door een zware ziekte werd getroffen. Maité heeft veel steun van haar klasgenoten en leerkrachten die voor het vertrek in Gistel nog eens allemaal samen op de foto wilden.

Het meisje, dat enorm veel van dieren houdt, en al van haar zevende paard rijdt, mocht echter lange tijd geen paard meer rijden. Het was drie maanden geleden dat ze nog met een paard op stap was geweest. Later wil ze bij de politie en dan nog het liefst te paard. Maar moest het niet lukken, spreekt de hondenbrigade haar ook wel aan, zegt ze nagenietend van haar uitstap naar zee.

Vrienden hadden het meisje ingeschreven om één van haar drie wensen in vervulling te laten gaan. Haar andere twee wensen waren, een uitstap naar Disneyland Parijs en een kooksessie volgen bij een bekende televisiekok.

(JT)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier