Catering Verkindere: “440 vaten voorzien voor match van zondag”

Freddy, Guy en Guido Verkindere. © Frank Meurisse
Redactie KW

Komende zondag kan Club Brugge voor het eerst in elf jaar nog eens landskampioen worden. Met die gedachte in het achterhoofd trekt ook Catering Verkindere alle registers open om de dorstige en hongerige Club-fans te laven. Al liefst vijftig jaar is het Izegemse familiebedrijf er een vertrouwd gezicht.

Catering Verkindere. De naam doet in alle uithoeken van onze provincie – en zelfs ver daarbuiten – een belletje rinkelen. Waar je ook komt langs Vlaamse sportvelden of festivalweides, de kans is huizenhoog dat je een hamburger van de Izegemse familie achter de kiezen steekt of aan een van hun drankwagens een pilsje drinkt.

Met een vijftigtal verkoopwagens op de baan is Verkindere uitgegroeid tot een begrip, maar het begon allemaal erg bescheiden?

Guido Verkindere: “Klopt. Het was mijn vader Jozef die de fundamenten van dit bedrijf heeft gelegd. In juni 1957 trok hij met een friettent naar een motorcrosswedstrijd aan het Sterrebos in Rumbeke. Dat beschouwen we als de officiële startdatum, maar eigenlijk start onze geschiedenis al veel vroeger. Net na de Tweede Wereldoorlog had mijn vader een melkronde in Rumbeke, Oekene en Izegem en een eigen winkeltje in Rumbeke. Begin de jaren vijftig begon hij met de verkoop van pistolets tijdens wedstrijden van SK en Club Roeselare. Toen had je twee pistolets voor vijf oude Belgische frank!”

“We zijn met 130 mensen op post en hebben 440 vaten bier voorzien. Allemaal netjes gekoeld”

Hoe zien jullie de sector evolueren?

Guy Verkindere: “De komende jaren zal cash geld steeds meer verdwijnen. En dat juichen we toe. Hoe digitaler, hoe liever. Dan hoeven we ons geen zorgen meer te maken over het cash geld en kan het ook niet gestolen worden. En vermijden we ook dat er gesjoemeld wordt.”

Guido Verkindere: “Er wordt ook véél minder alcohol verzet. Dat valt me nog het meest op. Oudere mensen drinken minder en de jongere generatie is anders opgevoed. In vijf jaar tijd is de bierverkoop op Club Brugge met een derde gedaald. En dat kan je maar deels goedmaken met je frisdrankenverkoop.”

Zondag kan Club Brugge voor het eerst sinds 2005 nog eens kampioen spelen. Ik neem aan dat jullie ook een versnelling hoger mogen schakelen?

Guy Verkindere: “Het zal in elk geval niet mínder druk zijn. We zijn met 130 mensen op post en hebben 440 vaten bier voorzien. Allemaal netjes gekoeld, zodat we kunnen doorwerken. Maar op zo’n dagen steken we met plezier een tandje bij.”

Vijftig jaar lang partner van Club Brugge zijn, het is niet iedereen gegeven. Maar bij de start van het seizoen 2014-2015 waren jullie er niet bij?

Guido Verkindere: “We zitten inderdaad met een ‘gat’ van een drietal maanden. Maar het was een puur zakelijke kwestie. Het was onze eigen keuze om de samenwerking toen stop te zetten en hadden aan de taverne Olympos een eigen ‘Verkindere-dorp’ uitgebouwd. Maar gelukkig hebben we allebei wat water in onze wijn gedaan en in november stonden we alweer binnen de poorten van het Jan Breydelstadion. Ook de sterke Club-aanhang was ons trouw gebleven.” (PVH)

Lees hierover ook in Krant van West-Vlaanderen, De Weekbode editie Izegem.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier