Carwash jeugdbrandweer in Wervik verplaatst door de droogte

20/06/17 om 11:59 - Bijgewerkt om 11:58

De activiteit is na overleg met de burgemeester en gouverneur verplaatst naar eind augustus.

Carwash jeugdbrandweer in Wervik verplaatst door de droogte

© Getty Images/iStockphoto

Omwille van de aanhoudende droogte en de schaarste aan water gaat de jaarlijkse carwash door de jeugdbrandweer van Wervik komende zaterdag aan de brandweerkazerne niet door. De activiteit is na overleg met de burgemeester en gouverneur verplaatst naar eind augustus. "We vinden dat we als jeugdbrandweer zelf het goede voorbeeld moeten geven", aldus coördinator Senne Vandaele. "De landbouwers mogen geen water meer gaan oppompen en vroegen we ons af wat we nu zouden doen. We wonnen advies in bij de burgemeester en gouverneur. Beiden waren van oordeel dat we die carwash best organiseren op een beter moment."

De nieuwe datum is zaterdag 26 augustus. "We gaan dat dan koppelen aan onze campagne om nieuwe leden aan te werven", zegt Senne. In september start de jeugdbrandweer aan het zesde jaar. Leden zijn vanaf het eerste middelbaar welkom. Om de twee weken komt men samen.

(EDB)

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!