Caroline Vanraes nieuwe voorzitter Markant Zuid-West-Vlaanderen

Redactie KW

Caroline Bonte-Vanraes werd woensdagavond officieel aangesteld als nieuwe voorzitter van Markant Zuid-West-Vlaanderen.

Zo’n 150 Markant-leden verzamelden in Zwevegem voor een feestelijke avond. Hoogtepunt werd de voorzitterswissel. Na acht jaar zet Katrien Dousy een stapje terug. Caroline Bonte-Vanraes uit Lauwe werd als nieuwe voorzitter aangesteld. “Met de wissel volgen we gewoon onze statuten, die zeggen dat een voorzitter na twee ambtstermijnen van 4 jaar dit niet meer kan verlengen. Ik werd aangesproken om mijn kandidatuur te stellen en heb dat dan ook gedaan. Daarna dienden nog de diverse voorzitters van de lokale afdelingen hun fiat te geven”, legt Caroline uit.

Trein wordt sneltrein

De nieuwe voorzitter liet niet na de verdiensten van haar voorganger in de verf te zetten. “Katrien was een heel goede voorzitter. Getuige zijn de 150 aanwezigen deze avond. Ze zorgde er voor dat de trein op de sporen bleef, ik hoop er nu een sneltrein van te maken.”

Volgens Caroline is Markant er voor alle ondernemende vrouwen. “Nogal vaak denkt men dat dit dan vrouwen zijn die een bedrijf runnen of een winkel hebben, maar dat is niet zo. Al wie ondernemend is, en dat kan ook in het verenigingsleven, is welkom.”

(GVZ – Foto GVZ)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier