Carnavalstoet kleurt de straten van Menen

Redactie KW

Naar jaarlijkse gewoonte was de carnavalstoet door de straten van Menen het hoogtepunt van het carnavalsweekend. Dat er enkel op vastgelegde plaatsen confetti mocht gegooid worden, lieten deelnemers en toeschouwers niet aan hun hart komen.

Het gedeeltelijke confettiverbod dat werd opgelegd door schepen van Evenementen Laurent Coppens zorgde vooraf voor heel wat controverse in Menen. Enkel op vastgelegde plaatsen, zoals in de buurt van de eretribune, mocht er met confetti gegooid worden. Maar dat lieten de 25 deelnemende groepen niet aan hun hart komen. En ook de mensen kwamen in grote getalen af naar het stadscentrum voor de stoet te bewonderen.

De deelnemende groepen kwamen vooral uit Menen en de omliggende gemeenten, met een groot aandeel voor de plaatselijke jeugdverenigingen. Bij veel groepen stond de ambiance op de eerste plaats, maar bij enkele groepen was er ook plaats voor actualiteit. Zo moesten onder andere Donald Trump en de schepen van Evenementen er aan geloven. Net als vorig jaar moest iedere deelnemende groep ook eerst een alcoholtest afleggen, om zo de veiligheid tijdens de stoet verder te garanderen.

(BAR – foto MPM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier