Carnavalsseizoen in Oostende officieel van start

Precies om 11.11 uur werd het nieuwe carnavalsseizoen officieel openverklaard door schepen Vanessa Vens. © FRO
Redactie KW

Na een moeilijke periode kreeg het carnaval in Oostende, mede dankzij de inbreng van de stedelijke feestendienst, een nieuwe elan.

Carnaval 2016 was een groot succes en het is de bedoeling van de Oostendse carnavalsraad om ook in 2017 op de ingeslagen weg door te gaan. Het nieuwe carnavalsseizoen werd op vrijdag 11 november om 11.11 uur in zaal Nieuwland officieel voor open verklaard. Het lint werd geknipt door Prinses Ratje en Prins Sonny, schepen Vanessa Vens en gemeenteraadslid én ex-prins Carnaval Groot-Oostende Charlie Wyllie, uiteraard in de aanwezigheid van afgevaardigden van alle Oostendse carnavalsverenigingen.

Hoogtepunten in 2017 worden uiteraard het 48ste Wullokbal (14 januari), Het Bal van het Hof Der Prinsen met verkiezing van de nieuwe prinses (4 februari), Het Prinsenbal van de Kloeffe (19 februari) en het groot carnavalsweekend begin maart met de aanstelling van prins en prinses én de popverbranding op vrijdag, de kindercimateirestoet en Bal Rat Mort op zaterdag en de grote carnavalsstoet op zondag.

(FRO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier