Carnavalsseizoen afgesloten in Bredene

Redactie KW

Zaterdag werd met de carnavalstoet in Bredene het carnavalsseizoen 2017 afgesloten. Vrijdag werd aan Prins Bolleke en Prinses Fantasia de sleutel van de gemeente overhandigd tijdens het verbroederingsfeest tussen de Orde van de Dunekeuns uit Bredene, de Orde van de Moonlight uit Benidorm en de Orde van de Rudiaenen uit Hoboken.

Om af te sluiten werd zaterdag de stoet op gang getrokken in de Breendonklaan. Meer dan 40 wagens deden de aanwezige toeschouwers genieten. Op het hoofdpodium aan het MEC Staf Versluys werden dan weer optredens verzorgd door Timmy Star, Martin Melro, Patrick Lori en kindergroep ‘t Zottenfestival.

Confetti

Op Facebook circuleerden geruchten dat er tijdens de stoet geen confetti mocht gebruikt worden maar burgemeester Steve Vandenberghe drukte die geruchten snel de kop in. ” Op de sociale media circuleerden berichten dat er geen confetti zou mogen gestrooid worden op de carnavalstoet”, zegt burgemeester Steve Vandenberghe. “Er mocht wel degelijk met confetti worden gegooid, de berichten waren manifest onjuist. We vroegen wel om het spuiten van confetti door grote confetti-kanonnen of confetti-spuiten die overmatig veel confetti produceren te beperken tot de Kapelstraat. We begrijpen dat een carnavalstoet zonder confetti is als een café zonder bier.”

(JRO – Foto JRO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier