Carnavalisten mogen niet langer drinken tijdens de stoet in Roeselare

Redactie KW

Tijdens het weekend van 6, 7 en 8 maart is er de 31ste editie van Rodenbach Carnaval in Roeselare. Om het imago van de carnavalisten op te poetsen, moeten ze zich aan een gedragscode houden tijdens de stoet.

De gedragscode werd vorig jaar ingevoerd en krijgt dit jaar een vervolg. “We willen af van het imago dat carnaval enkel en alleen maar om drinken en klinken gaat”, aldus ondervoorzitter Jan Parmentier. “Daarom vragen we aan de deelnemers aan de stoet om niet meer te roken en ook het drinken te beperken op een moment dat niemand het ziet. Er wordt ook niet meer met snoep gegooid, want dat zorgt alleen maar voor gevaarlijke omstandigheden.”

De 31ste editie van Rodenbach Carnaval vindt plaats van vrijdag 6 tot en met zondag 8 maart in en rond de tent op de Grote Markt. “Op vrijdag is er de verkiezing van Prins Alexander XXXI met Franky en Dafke als twee kandidaten. Op zaterdagmiddag is er gratis kindercarnaval en ‘s avonds hebben we de tweede verkiezing van Regenboogprins van België, ook daar zijn er twee kandidaten.”

Op zondag is er tot slot de stoet. “Die vertrekt op een andere locatie dan normaal, we doen bij wijze van spreken het parcours achterstevoren”, aldus voorzitter José Debels. “Eerst langs de Noordstraat en dan via de Sint-Michielskerk naar de Grote Markt en de Ooststraat.”

(TD)

Lees ook meer in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Roeselare.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier