Carnavalisten met een Hart houdt benefiet voor Nesteling in Oostende

Maureen Maenhout leerde vzw Nesteling kennen via Christine Inghelbrecht en haar 15-jarige dochter Mila Rosseel. Ook Mila zal in de nieuwe thuis van Vzw Nesteling verblijven. (Foto JRO)
Redactie KW

Carnavalisten met een Hart is binnenkort aan het zevende benefietweekend toe. Op vrijdag 13, zaterdag 14 en zondag 15 april staat er opnieuw een heus evenement op het programma. De opbrengst gaat dit jaar naar de vzw Nesteling.

Het zevende benefietweekend betekent meteen ook het laatste voor Carnavalisten met een Hart. Voorzitter Maureen Maenhout stopt er immers mee. “In juli wordt ons café overgenomen. Aangezien we alles achteraan in de zaal organiseren zal het moeilijker worden”, legt Maureen uit. “Na zeven jaar en een rijk gevuld werkleven mogen we wel eens aan ons pensioen denken nu. Het blijft uiteraard jammer, want de voldoening die je krijgt van de mensen die je helpt betekent erg veel.”

De Carnavalisten organiseren dit jaar hun benefiet ten voordele van de vzw Nesteling. “De vzw geeft kinderen met een zware beperking een thuis”, gaat Maureen verder.

“Het is de bedoeling dat die kinderen er kunnen opgroeien en ook de rest van hun leven kunnen blijven, zodat hun ouders hun kinderen met een gerust hart kunnen achterlaten. Het is voor die ouders erg belangrijk dat ze weten dat hun kind een plaats heeft in de maatschappij. In De Haan is er al zo’n huis. Om van dat huis een ‘thuis’ te maken voor die kinderen is nog heel wat nodig. En dat kost geld… veel geld… die momenteel niet voor handen is.

Benefietweekend

De vzw moet een beroep doen op giften van andere verenigingen zoals de onze. Toen wij het verhaal te horen kregen waren we meteen met de hele groep overtuigd. De stemming was unaniem. Iedereen stemde voor.”

Net als de voorbije jaren wordt er door de Carnavalisten opnieuw een heus benefietweekend op het getouw gezet . “Op vrijdag starten we om 20 uur met een quizavond. Op zaterdag start om 9u. ‘s morgens een vleesbiljart-tornooi met volksspelen. Hetzelfde moment heeft ook onze manillenkaarting plaats.

Om 19 uur, eveneens op zaterdag, kunnen de mensen genieten van vol-au-vent of stoofvlees met frietjes, gevolgd door optredens van Mac Elias, Kira Corner en Kevin en Romina. Om 22.30 uur volgt nog een spetterende travestieshow.”

“Zondagmorgen om 8 uur serveren we dan ons ontbijt. Mensen kunnen dat ontbijt zowel thuis laten leveren of hier bij ons nuttigen. Afsluiten doen we met een reuzebingo om 14.30 uur. We hopen, net als de voorbije jaren, opnieuw op een massale opkomst. We willen eruit gaan met een knaller!”

Inschrijven kan in Café Westrozebeke bij Maureen of op het nummer 0486 47 87 17. (JRO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier