Carnaval Tielt op een dieptepunt: enige kandidate Sleutelfee woont in… Ieper

Het carnavalscomité met centraal toekomstig Tieltse sleutelfee Houda Abidi. Stadsprins Glenn Van Bruwaene ontbreekt op de foto. (Foto Ronny Neirinck) © RN KRANT VAN WEST-VLAANDEREN
Randy De Clercq

Elk jaar verkiest Tielt met carnaval zijn Stadsprins en Sleutelfee. Opvallend: dit jaar komt de Tieltse sleutelfee uit de andere kant van de provincie.

Het Tieltse carnavalscomité De Orde van de Drie Sleutels is trots op haar eerste Tieltse Sleutelfee van allochtone afkomst: Houda Abidi. Deze (op enkele dagen na) 32-jarige Houda moet nog verkozen worden, maar is al zeker van de overwinning, aangezien ze de enige kandidate is. Ze is Tunesisch van oorsprong, maar spreekt na vier jaar België al vlotter Nederlands dan onze koning. Wat echter de wenkbrauwen deed fronsen bij de voorstelling van de kandidate was de woonplaats van de Tieltse Sleutelfee, want ze woont in Ieper, de andere kant van de provincie dus. “Maar ik heb wel veel vrienden in Tielt”, verdedigt de Ieperse zich. “En ik heb jarenlang in Tielt gewoond, nu woon ik echter in Ieper.”

Tijdens de verkiezing op zaterdag 18 maart wordt ook de Sleutelprins verkozen. Ook in deze categorie maar één kandidaat: Glenn Van Bruwaene, een 29-jarige Tieltenaar. De verkiezing gaat gepaard met optredens van Davy Gilles en Paul Severs. De week voordien, op zaterdag 11 maart, is er in de namiddag in de zaal van De Kiste de kinderprins en -sleutelfeeverkiezing. Op zondag 19 maart is er dan de grote stoet door de centrum van de stad. “Die gaat dit jaar weer om 14 uur uit, in tegenstelling tot vorig jaar, toen we onze stoet later moesten plannen door een dubbele carnavalsagenda in onze provincie”, aldus schepen van Feestelijkheden Grietje Goossens (Iedereen Tielt).

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier