Carnaval Tielt brengt een kleurrijke feeststoet

19/03/17 om 16:35 - Bijgewerkt om 16:33

Het hoogtepunt van het feestweekend rond carnaval in Tielt was de carnavalsstoet. Zondagnamiddag trok de stoet door het centrum.

Carnaval Tielt brengt een kleurrijke feeststoet

Zondagnamiddag trok de stoet door het centrum. © Nele

Ook in Tielt werd carnaval uitgebundig gevierd. Omstreeks 14 uur trok de stoet met verschillende praalwagens door de straten. Het talrijk opkomend publiek keek vol verwondering naar het kleurrijk spektakel, sommigen kregen een volle lading confetti over zich heen en de kinderen konden snoepjes rapen.

Kleurrijk kon je de feeststoet wel noemen. Heel wat groepen uit Nederland waren van de partij en hun creativiteit kreeg ook dit jaar de bovenhand. Carnavalsgroepen uit Zwevezele en Aalter namen deel en slechts enkele Tieltse verenigingen waren aanwezig. De onderwerpen waren gevarieerd en niet echt actueel. De smurfen kleurden stad Tielt blauw, de cowboys toonden hun danspasjes, de pekkers voelden zich opgeblazen, enkele Indische dames waren aanwezig en de flodderbende ging uit de bol en dat met nog heel wat andere feestgroepen en feestvierders.

(NS)

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!