Carnaval is nu echt begonnen in Oostduinkerke

Oudste in leven zijnde prins Etienne Geryl met de de afgevaardigden van het carnavalsgebeuren te Oostduinkerke en de vrijwilligers van het pop-up café Danny en Dirk. © foto ED
Redactie KW

Na de verkiezingen van de jeugdprins- en prinses Robbe en Camille vorige zaterdag, de aanstelling van het keizerduo bij de senioren Joske en Astrid donderdag, werd met de opening van het enige pop-up café in het centrum van Oostduinkerke-dorp zaterdagmiddag het startschot gegeven van vier dagen carnavalsgekte.

Het pop-up café is er gekomen omdat een paar lokale herbergen recent gesloten zijn en er dus nood was aan een ontmoetingsplaats waar carnaval kan gevierd worden. Het was de 91-jarige gewezen Prins Carnaval Etienne Geryl die vrijwilligers Danny en Dirk, die het pop-up café bemannen, succes kwam wensen met hun initiatief.

Zaterdagavond om 19.00 uur is er in de cafetaria van het sportpark de aanstelling van Prins Carnaval Chico en zijn schildknapen Wilfried en Billy, gevolgd door een rondgang in de plaatselijke horecazaken. Zondag start om 14.30 uur de 63ste Grote Carnavalstoet in Oostduinkerke-bad met het einddefilé in het centrum van het dorp.

Carnaval wordt klassiek afgesloten met de ‘Vette Dinsdag maskerade’.

(EDK – foto EDK)