Captain Iglo is 47ste carnavalsprins van Gullegem

De winnende prins ging meteen met zijn fans 'de boot in'. © AV
Redactie KW

Mathieu ‘Skamele’ Landuyt (35) zag zaterdagnacht een droom in vervulling gaan. Als Captain Iglo werd hij verkozen tot 47ste Gullegemse carnavalsprins.

Mathieu kreeg de titel en de attributen van de Gullegemse prins niet voor niets. De verkiezingsavond, waarin hij het moest opnemen tegen Mathieu Coopman (Mister Chiquita) en Maxim Debrabandere (André Junior), werd een kamp op het scherp van de snee zodat na de laatste van de twaalf proeven eigenlijk niemand in de zaal durfde voorspellen wie uiteindelijk als winnaar uit de bus zou komen. Het was uiteindelijk het aantal voorkeurstemmen dat de tegenstanders van de immens populaire vrijgezel de das omdeed.

Die bogen deemoedig het hoofd voor zoveel bijval van hun opponent. De nieuwe prins dankte hen in zijn maidenspeech voor hun sportiviteit en zei dat hij meteen twee vrienden voor het leven had.

Daarna liet hij zich door zijn fans ontvoeren naar de speedboot waarmee hij de hele dag nog campagne had gevoerd en die nu netjes voor de feesttent op hem stond te wachten.

(AV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier