Campus Ter Zee Oostende opnieuw een stuk groter

Burgemeester Johan Vande Lanotte mocht het kunstwerk bij de ingang van de nieuwbouw onthullen, in aanwezigheid van schepen Nancy Bourgoignie, directeur Eric Sorel, Raymonda Verdyck en Nadine Vanthournhout. (Foto FRO) © Burgemeester Johan Vande Lanotte mocht het kunstwerk bij de ingang van de nieuwbouw onthullen, in aanwezigheid van schepen Nanc
Redactie KW

Zaterdagmorgen werd op de campus Ter Zee, voor de Secundaire School voor Buitengewoon Onderwijs aan de Maurits Sabbestraat in Oostende, de nieuwbouw van administratieve lokalen en acht leslokalen officieel geopend.

Burgemeester Johan Vande Lanotte onthulde bij deze gelegenheid een kunstwerk in aanwezigheid van schepen Nancy Bourgoignie, Raymonda Verdyck (afgevaardigde bestuurder van het GO!), Xavier Defrancq (Algemeen directeur SaZ), Nadine Vanthourhout (voorzitter raad van bestuur ) en Eric Sorel (directeur van SBSO Ter Zee-De Zeeparel).

“Ik ben een tevreden directeur”, zegt Eric Sorel. “De nieuwbouw is zo goed als klaar en kan vanaf september, begin volgend schooljaar, in gebruik genomen worden. Met de opening van het nieuwe gebouw behoren alle tijdelijke oplossingen voor de uitbreiding, zoals paviljoenen en containers, tot het verleden. Met uitzondering van de sporthal, die er door allerlei omstandigheden pas komt in 2018, kunnen we onze leerlingen van het Buitengewoon Secundair Onderwijs Aan Zee, een volwaardige school aanbieden, waar ze, met hun beperkingen, maar ook met hun mogelijkheden en talenten, optimaal kunnen begeleid worden als voorbereiding op hun later maatschappelijk en professioneel leven. Ik ben zestien jaar directeur, ben zevenmaal verhuisd en heb drie nieuwe gebouwen geopend. Ook onze afdeling in Middelkerke, Woon-Leef-Werkschool De Zeeparel, voor individueel en aangepast Type 2 onderwijs, is dringend aan renovatie en vernieuwing toe.”

De toekomst is verzekerd

De campus Ter Zee werd ondertussen ook al uitgebreid met een theatergebouw en een nieuwbouw voor de technische afdelingen, het deeltijds onderwijs en het tweede kans-onderwijs van het GO! KTA Ensorinstituut Oostende. Die zullen vanaf september in gebruik genomen worden.

“Er werden in Oostende grote inspanningen geleverd om de kwaliteit van het onderwijs én de infrastructuur van de schoolgebouwen te verbeteren”, zei burgemeester Johan Vande Lanotte in zijn toespraak voor directies, leerkrachten en genodigden. “Wat SBSO Ter Zee betreft, is ons werk bijna af. Vanaf volgend schooljaar kunnen hier ook het Ensorinstituut en de Avondschool aan de slag. De sporthal komt er zeker in 2018. De toekomst is verzekerd.”

(FRO)

De toespraak van directeur Eric Sorel. (Foto FRO)
De toespraak van directeur Eric Sorel. (Foto FRO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier