Camping KACB in Westende viert mee met medaillewinnaar Pieter Timmers en vriendin Elle

In juni waren Pieter en Elle nog op bezoek op de camping. © LC
Redactie KW

De grootouders van Elle, de vriendin van Pieter Timmers, zijn geboren West-Vlamingen. André Duron (82) groeide op in Nieuwkapelle en zijn vrouw Jacqueline (77) in Diksmuide.

Sinds hun huwelijk woont het koppel in Vilvoorde, maar West-Vlaanderen is voor Jacqueline en André nooit veraf want elk voor- en najaar trekken ze er in de weekends op uit naar hun caravan in camping KACB in Westende. In de zomer verblijven ze er vijf weken aan een stuk. Ze krijgen er regelmatig bezoek van familie en vrienden onder wie ook Elle, de vriendin van zilverenmedaillewinnaar Pieter Timmers.

Tranen in de ogen

“In juni waren Pieter en Elle hier op de camping op bezoek”, vertelt Jacqueline trots. “Pieter vertelde ons dat hij heel tevreden was met zijn selectie voor Rio. Zoals elke atleet hoopte hij wel op een medaille, maar hij wist zijn kansen te relativeren“, zegt Jacqueline, die samen met André de nacht van Pieters wedstrijd vol spanning voor de tv zat om de wedstrijd te volgen. “Ik was totaal van streek en ontroerd. Ik had tranen in mijn ogen toen ik hoorde dat hij tweede werd”, voegt Jacqueline er geëmotioneerd aan toe.

Zilverkleurige versiering

Nadine Van Den Heuvel en haar man Henri zijn al tien jaar buurtbewoners op de camping en zijn bevriend met het West-Vlaamse koppel. “Wij leven uiteraard heel erg mee met onze buren”, zegt Nadine. “We hebben de wedstrijd niet rechtstreeks gevolgd, maar ‘s morgens hoorden we meteen dat Pieter zilver had gezwommen. Ik heb niets gezegd en stiekem zilveren medailles gemaakt en zilverkleurige versiering aangebracht rond de caravan van onze vrienden”, zegt Nadine.

(LC)