Camerabewaking op snelwegparkings langs E40 in Jabbeke en Mannekensvere blijft nog wat langer actief

17/11/16 om 10:48 - Bijgewerkt om 10:45

Nog tot het einde van het jaar bewaken privéfirma's de snelwegparkings van Mannekensvere, Jabbeke en Drongen.

Camerabewaking op snelwegparkings langs E40 in Jabbeke en Mannekensvere blijft nog wat langer actief

De maatregel trad vorige maand in werking. Er waren al langer problemen met transitmigranten die van op de snelwegparkings proberen in vrachtwagens te kruipen om zo in Groot-Brittannië te geraken. Zo werd eerder al de parking van Westkapelle afgesloten. Door de ontruiming van de 'Jungle' in Calais werd beslist om een stap verder te gaan en de snelwegparkings, eerst in Drongen, later in Mannekensvere en Jabbeke, te laten bewaken door privéfirma's.

"Na een bijeenkomst met de gouverneurs hebben we het voorstel op tafel gelegd om die maatregel langer aan te houden", aldus provinciegouverneur Carl Decaluwé. "De resultaten zijn goed. Bijvoorbeeld in Jabbeke, waar de meeste problemen waren, zijn er amper nog vluchtelingen aangetroffen sinds de verscherpte controles. Je ziet duidelijk dat die een ontradend effect hebben op transitillegalen, maar vooral op mensensmokkelaars. Het is een goede beslissing, tussentijds kan er gezocht worden naar een structurele oplossing."

De gouverneur benadrukt dat het aantal aangetroffen illegalen de jongste weken blijft dalen, ondanks een lichte druk op de haven van Zeebrugge.

(Belga)

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!