‘Call of Duty’ in het leven in Deerlijk

Redactie KW

Droom je ervan om in de huid te kruipen van een echte militair? Dan ben je bij Fully Loaded in De Cassinastraat aan het juiste adres.

Fully Loaded langs De Cassinastraat in Deerlijk is een unicum in de regio, het is namelijk het enige terrein in West-Vlaanderen waar airsoft kan beoefend worden. Wat is airsoft? Dat is een veldslagsimulatiesport waarbij twee teams gehuld in militaire outfit handschoenen, mondbeschermer en masker inclusief het tegen elkaar opnemen om een of meerdere missies te volbrengen. Call of Duty in het echt, maar dan wel met replica’s (ook wel AEG of Automatic Electric Guns genoemd, red.) en dus niet met echte geweren. Airsoft wordt met plastic balletjes van zes millimeter gespeeld, ook BB’s genaamd. Je kan de sport best vergelijken met paintball, maar met plastic bolletjes in plaats van met verf.

Kick en adrenaline

Geluwenaar Hannes Degrande (32) is de uitbater van Fully Loaded. Hij is sinds drie jaar helemaal in de ban van de sport. “Airsoft is mijn uitlaatklep, de ultieme manier om me volledig uit te leven. Bovendien is het een teamsport. Het gaat om tactiek, overleg en samenwerken en net dat maakt het extra uitdagend. Dat het een sport is, kan ik absoluut verzekeren. Na 15 minuten spelen sta je in schuim en zweet van de kick en de adrenaline.”

(EDD-foto EDD)

Lees meer in Krant van West-Vlaanderen, edities Het Wekelijks Nieuws en Kortrijk Handelsblad

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier