Cafetaria Michelsberg in Spiere-Helkijn toch open dankzij voetbalploeg

Kenneth Her, Conny Seynaeve en Toon Bellemans zijn maar drie van de vele vrijwilligers die de cafetaria Michelsberg de komende week mee draaiende houden. © GBA
Redactie KW

Cafetaria Michelsberg zit sinds kort zonder uitbater. Een domper voor de gemeente want er staan heel wat activiteiten op het programma. Toch blijft de cafetaria de komende weken niet dicht. De voetballers en sympathisanten van Jong Helkijn springen vrijwillig bij.

De vorige uitbaters van cafetaria Michelsberg moesten noodgedwongen stoppen, maar dat betekent niet dat de deuren dichtblijven. Vlak voor de start van het voetbalseizoen en allerlei andere sportieve activiteiten, zocht en vond het gemeentebestuur een voorlopige oplossing. Het pas heropgestarte Jong Helkijn springt sinds deze week vrijwillig bij en houdt de cafetaria open op de dagen en uren dat er nood aan is. Vrijwilligers Conny Seynaeve, Nancy Seynaeve, Rik Vandenbroucke, Ilse Vandewalle, Kenneth Her, Kevin Vanwynsberghe, Valerie Vanhoutte, Didier Delrue, Tom Deldaele en Marc Vancraeynest stelden onderling een beurtrol op en bieden al minstens tot 1 september een oplossing. De openingsuren zijn wel lichtjes aangepast. Op 24 augustus en 25 augustus is de cafetaria open vanaf 15 uur, op 29 augustus openen de deuren om 15.30 uur, op 30 en 31 augustus vanaf 17 uur en op 1 september ‘s morgens om 8 uur. Van 26 tot en met 28 augustus is Michelsberg wel gesloten. De Fun Run met de beroemde afterparty, de inschrijvingen voor de wielerwedstrijd en de start van zowel het jeugd- als het eersteploegvoetbal in Helkijn zullen dus in een levendige cafetaria onderdak vinden. De opbrengst gaat naar Jong Helkijn en wordt gesplitst tussen de eerste ploeg en de jeugdafdeling. Het gemeentebestuur blijft ondertussen zoeken naar een nieuwe, vaste uitbater. Wie interesse heeft, kan contact opnemen via info@spiere-helkijn.be of op 056 45 55 57. (GBA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier