Cafébaas Knokke moet bovenbuur schadevergoeding betalen voor geluidsoverlast

Redactie KW

De uitbater van nachtclub Chagall’s Pub in Knokke moet zijn bovenbuur een schadevergoeding betalen van 2.500 euro voor aanhoudende geluidsoverlast.

Ook in 2014 kreeg de zaakvoerder al een geldboete voor gelijkaardige feiten. De gemeente reageert laconiek. “Tsja, als er geen lawaai is, zijn we ook dood”, stelt burgemeester Leopold Lippens.

Ben Deckers (54) woont net boven de populaire nachtclub in de Canadasquare in Knokke-Heist en is de geluidsoverlast beu. Eind 2014 kwam de zaak al een eerste keer voor de politierechtbank, zonder resultaat. “De hinder bleef nadien aanhouden. Het is onmenselijk om elke nacht wakker te worden van het lawaai“, getuigt hij. Ben Deckers was achtereenvolgens directeur van de Europese School in Italië en Brussel. Ook daar liet de geluidsoverlast meer dan zijn sporen na. “Toen ik aan de slag ging in Brussel nam ik iedere dag om zes uur de trein. Maar als je elke nacht uit je bed wordt ‘gebonkt’ door de muziek, hou je dat niet vol. Het lukte me niet meer om me te concentreren en de wallen hingen tot op de grond. Na een tijd moest ik gewoon stoppen met mijn werk“, getuigt Ben. Gisteren kreeg hij een schadevergoeding toegewezen van 2.500 euro. “Hopelijk blijft de hinder nu beperkt en kan de rust in mijn appartement terugkeren.”

Onderzoek

De uitbater van het café belooft alvast beterschap. “Ik heb heel wat investeringen gedaan en doe er alles aan om de hinder te beperken. Het is voor niemand goed dat er ruzie is. In de toekomst zullen we dergelijke incidenten proberen vermijden”, klinkt het.

Burgemeester Leopold Lippens belooft de zaak te onderzoeken, maar geeft de eigenaar weinig hoop. “Ik ben niet op de hoogte van het probleem, maar we zullen de situatie bekijken. Maar als mensen boven een dergelijk etablissement komen wonen en dan achteraf komen klagen dat de pub lawaai maakt… Tsja, als er geen lawaai is, zijn we ook dood”, reageert burgemeester Leopold Lippens.

“Het is niet aan mij om te verhuizen als iemand anders de wet breekt”, besluit bovenbuur Ben Deckers.

(MM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier