Café Pirroen pakt uit met nieuw festival ‘La Quica Fiësta’

Giovani Petraroli en onderaan Jérôme Petraroli en Pedro Rubrecht organiseren vanavond een eerste 'La Quica Fiësta'. © JA
Redactie KW

De nieuwe uitbaters van café Pirroen zijn helemaal klaar voor een echt feestje. Vaste klanten en broers Jérôme, Giovani en Laurent Petraroli organiseren er op zaterdag 2 september La Quica Fiësta, een zomerbar met dansfestival. “We pakken het serieus aan, we willen echt opvallen”, klinkt het.

De broers Jérôme, Giovani en Laurent Petraroli zijn kind aan huis in café Pirroen in de Oudenaardsesteenweg. Ook Pedro Rubrecht en Natasja De Vriese waren er net al zij vaste klant en namen in mei het café over van Allain Hellin.

“Dit is hier al zo’n 15 jaar een beetje onze tweede thuis“, zegt Giovani. Samen met zijn broers en schoonzussen Ramona Neirinck en Anne-Laure De Tollenaere kwam hij op het idee een festival te organiseren. “We vonden dat er nog wel plaats was in Kortrijk voor een deephouse-feestje. We pakken het dan ook serieus aan, we willen graag opvallen.”

Statement maken

Uitbater Pedro Rubrecht is blij met het initiatief. “Er staan toch wat namen op de affiche die veel volk kunnen lokken. Dj Clerkie is bekend van Lagoa en dj Stijn stond op Tomorrowland.”

“We willen de jonge gasten iets leuks aanbieden, niet te ver van huis en in een gezellige sfeer”, vertelt Jérôme. “Met het festival willen we ook een statement maken, namelijk dat in café Pirroen iedereen welkom is. En eigenlijk zijn we best wel ambitieus; na een geslaagde editie zullen er nog wel feestjes volgen”, zegt Giovani.

“Dj Clerkie is bekend van Lagoa en dj Stijn draaide al op Tomorrowland”

De organisatoren verenigden zich onder de naam La Quica. “Dat komt eigenlijk uit de Amerikaanse tv-serie Narcos. La Quica is een van de personages en betekent volgens de straattaal in Colombia ‘dikke vrouw’. Uiteindelijk vonden we La Quica gewoon een toffe naam. Het beeld ervan hebben we verwerkt in ons logo.”

Feest in de tuin

Het feestje vindt in de tuin plaats“, vertelt Jérôme. “Vooraan komt het loungegedeelte. De zetels hebben we uit paletten gemaakt. Er is ook een speciale hoek voor de sponsors. En wie honger heeft, kan aanschuiven bij de pastabus van Pasta del Pigro of bij het hamburgerkraam GK Foodmobile.”

Tickets voor het festival zijn te koop bij Pirroen, Sandwichhuis Poky en Deco Car Systems in Bissegem. “In voorverkoop betaal je 10 euro. Aan de deur is het 15 euro. Om 13 uur beginnen we eraan en we gaan door tot 22 uur.”

(Jasmien Aernout)