Café Pand18 in Blankenberge blijft voorlopig dicht

25/04/17 om 09:02 - Bijgewerkt om 09:02

De uitbaatster nam geen enkel risico en besloot zich neer te leggen bij het vonnis van de rechter.

Café Pand18 in Blankenberge blijft voorlopig dicht

Café Pand18 op de Grote Markt in Blankenberge blijft sinds maandag, ondanks alle protestacties van de klanten, gesloten.

Uitbaatster Linda Doms nam geen enkel risico en besloot zich neer te leggen bij het vonnis van de rechter die besliste dat de zaak vanaf maandag de deuren moet sluiten door een twist met de bovenburen over geluidsoverlast.

"Maar we blijven niet bij de pakken zitten", zegt Linda. "Er is al een expert langsgekomen voor een akoestisch onderzoek. We zijn ook volop bezig om de investeringen waartoe de rechtbank ons verplicht uit te voeren." De kostprijs daarvoor schommelt rond de 150.000 euro. "Een zware investering, maar we kunnen niet anders", gaat Linda verder. "ls we niet investeren, kunnen we het pand nooit nog overlaten als café. De waarde zakt dan ook enorm. Tegen de uitspraak van de rechter kunnen we niks doen, maar we hopen in cassatie toch te kunnen aantonen dat we wel degelijk met alles in orde waren. Met de geplande, nieuwe investering hopen we tegen de zomer opnieuw open te gaan!"

(MM)

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!