Café in Wervik wordt fanclub van Japanse veldrijder

Redactie KW

Vergeet de fanclubs voor een Tom Boonen, tweevoudig wereldkampioen Peter Sagan of veldrijder Wout van Aert. De flamboyante cafébaas Antony Verschaeve (45) van ‘t Lusterke in Wervik pakt uit met een nieuwe stunt.

Na de oprichting van de allereerste knikkerclub in ons land is er nu ook een supportersclub van de Japanse veldrijder Yu Takenouchi (28). Vrijdagavond kwam hij naar zijn allereerste clublokaal in België.

Yu was in eigen land al vijfmaal kampioen cyclocross, maar moet het in Japan zonder fanclub stellen. Zondag stond hij nog aan de start in Valkenburg in Nederland. Dit weekend rijdt hij nergens en dit was het ideale moment om de fanclub boven de doopvont te houden.

In Japan is Yu Takenouchi alvast een icoon. “We zijn met zo’n 75 landgenoten die aan cyclocross doen”, aldus Yu. “Gemiddeld komen er daar 35 à 40 renners aan de start. Dit seizoen mag ik deelnemen aan alle wedstrijden tellend voor de Superprestige.” Yu Takenouchi woont in Kyoto en verblijft in Zwevegem bij het gezin van Ranjit Laevens. Hij is op de wedstrijden tevens zijn verzorger. (EDB – Foto LV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier