Café Den Trap in Lichtervelde pakt voor het eerst uit met den Trapclash

We herkennen van links naar rechts Margo Delecluyse, Francky Vens en Simon Puype. Zij vormen amen met Elke Devos (ontbreekt op de foto) het team van café Den Trap. © Foto Kurt
Redactie KW

Met Den Trapclash pakt café Den Trap in de Marktstraat uit met een vernieuwend concept. “Wie de grootste omzet heeft geboekt op de avond dat ze het café hebben open gehouden, wint en mag als beloning één dag naar keuze het café openhouden waarbij alle inkomsten voor hen zijn”, zorgt Francky Vens als duiding bij het nieuwe concept.

“Het idee om een Trapclash te organiseren, is eigenlijk gegroeid uit het feit dat we het café willen promoten naar de jeugdverenigingen toe”, stelt Francky Vens. “Af en toe werd Den Trap al eens open gehouden door dergelijke vrijwilligers. En toen stelden we telkens vast dat hierdoor veel volk over de vloer kwam. We weten dat Lichtervelde rijk is aan geëngageerde verenigingen die het sociale en culturele leven kleuren met vele activiteiten voor jong en oud. Daarom vonden wij het ook hoog tijd om zelf eens de handen uit de mouwen te steken en een nieuw evenement te organiseren. Zo was Den Trapclash geboren.”

“Tijdens Den Trapclash is het de bedoeling dat verschillende teams van vier personen uit verschillende verenigingen het tegen elkaar opnemen in het open houden van Café Den Trap. Wie de grootste omzet heeft geboekt op de avond dat ze het café hebben open gehouden, wint en mag als beloning één dag naar keuze het café openhouden waarbij alle inkomsten voor hen zijn.”

patrimonium

Het café kan opengehouden worden op vrijdag- en zaterdagavond, behalve op avonden dat er een fuif is in de nabijgelegen zaal De Zwaan. “Den Trap behoort trouwens tot het patrimonium van de culturele vereniging vzw De Zwaan en wordt uitsluitend door vrijwilligers uitgebaat. Alle inkomsten gaan dan ook integraal naar de vzw. Die bestaat uit verschillende deeltakken: fanfare, jeugdensemble, trommelkorps, majorettes, dansgroep en toneel”, besluit Francky Vens , die samen met Elke Devos, Margo Delecluyse en Simon Puype het huidige team van café Den Trap vormt.

(BV)

Teams van vier personen van 16 jaar of ouder kunnen zich nog tot het einde van deze maand (gratis) inschrijven. Voor vragen en/of inschrijvingen kan je mailen naar dentrapclash@gmail.com.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier