Café De Vlaskapel heropent: “Net zoals bij Robby”

Jurgen Vankeersbilck en Nathalie Tanghe nodigden vrienden en familie uit om de heropening van De Vlaskapel te vieren. © EDB
Redactie KW

Café De Vlaskapel in de Moorseelsestraat opende opnieuw haar deuren. Jurgen Vankeersbilck en Nathalie Tanghe uit Stasegem staan voortaan achter de toog van het populaire volkscafé.

Nadat Robby Van Biervliet en Monique Bonte het café ruim 22 jaar runden, namen Jurgen Vankeersbilck en Nathalie Tanghe uit Stasegem onlangs over. Het koppel was bevriend met Cindy Van Biervliet, de dochter van Robby en Monique, en leerde door haar het café kennen. Ze gingen er zelfs al helpen op dagen dat KV Kortrijk – waarvan de terreinen dicht bij het café liggen – thuis speelde.

Nieuwe openingsuren

Jurgen nam een jaar loopbaanonderbreking in de technische dienst van rusthuizen De Vlinder en De Ceder aan de Leie en stopte zijn vrijwilligerswerk in het bestuur van een kaartersclub. Nathalie blijft werken in de Werkwinkel en wordt zelfstandig helper in het café. De Vlaskapel is voortaan ook open op vrijdagavond vanaf 15 uur, na de werkuren dus.

“Als KVK thuis speelt staat er buiten een groot terras, een tapinstallatie en een barbecue, net zoals bij Robby”

“Op maandag, donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag zijn we telkens open van 10 tot 13.30 uur. Het café gaat weer open om 17 uur, behalve dus op vrijdag wanneer het café om 15 uur zijn deuren opnieuw opent. Op vrijdag en zaterdagavond blijft het café open tot 23 uur, de andere dagen sluiten de deuren een uurtje vroeger. Als KVK thuis speelt staat er buiten een groot terras, een tapinstallatie en een barbecue, net zoals bij Robby.”

Afgelopen weekend was er een openingsfeestje voor familie en vrienden.

(EDB – foto EDB)