BV’s rijden Red Bull-cross in Moerkerke

Voor de gelegenheid reden ook tal van vedetten het parcours in rechte lijn vol hindernissen. © PDV
Redactie KW

Zaterdagmiddag vond de tweede editie van het evenement Red Bull tout droit plaats in Moerkerke. Voor de gelegenheid reden ook tal van vedetten het parcours in rechte lijn vol hindernissen.

Het druilerige weer hield wellicht heel wat mensen weg van wat nochtans een boeiend evenement is: langs de niet verharde oevers van de Leopoldsvaart werd een cross van 1,2 km in rechte lijn gereden, te starten aan de Jacksensbrug in de richting van Molentjesbrug. Bij het evenement worden verschillende fietsdisciplines gecombineerd, zowel elementen van het veldrijden als het mountainbiken komen aan bod.

Opmerkelijk is dat bij de start de renners eerst naar hun fiets moeten lopen om dan het eerste stuk aan te vatten in de richting van een erg steile helling. Op het parcours werden verder onder meer nog grote boomstammen, struiken en kerstbomen geplaatst. Voor de supporters was het ook aardig meegenomen dat de renners dwars door de drankchalet kwamen gereden.

Het organiserende Red Bull had tal van BV’s en oud wielervedetten naar Moerkerke gekregen: Johan Musseeuw, Nick Nuyens, Filip Meirhaege, voormalige kampioen veldrijden Paul Hereygers en zijn dochter Femke, voormalig Miss België Joke Vandevelde,…

In de categorie van de vedetten won Filip Meirhaeghe het pleit, voor Nick Nuyens en Johan Musseeuw. In de gewone reeksen won Stijn Hofman de discipline cyclocross en Olivier Niewère de mountanbikereeks.

(PDV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier