Buurvrouwen uit Zeebrugge zamelen speelgoed in voor kinderen uit kansarme gezinnen

13/10/16 om 08:31 - Bijgewerkt om 08:28

Twee buurvrouwen uit Zeebrugge zamelen de komende weken speelgoed en snoep in als Sinterklaascadeau voor gezinnen die het financieel moeilijk hebben.

Buurvrouwen uit Zeebrugge zamelen speelgoed in voor kinderen uit kansarme gezinnen

Veronique Landuyt (57) en Katrien Lefever (48) hopen op die manier meer dan 300 kinderen uit de regio gelukkig te maken. Op enkele dagen tijd kregen ze al een tiental dozen vol speelgoed toegestuurd. "De respons is enorm. Jammer genoeg is ook de nood aan dergelijke acties heel erg groot", zegt Katrien Lefever.

De komst van Sinterklaas en Zwarte Piet laat nog enkele weken op zich wachten. Toch zijn buurvrouwen Katrien Lefever (48) en Veronique Landuyt (57) uit Zeebrugge al volop bezig met het inzamelen van speelgoed en snoepgoed. Bedoeling is om op 6 december meer dan 300 kinderen gelukkig te maken. In de eerste plaats is de inzameling bedoeld voor gezinnen in Knokke-Heist en Zeebrugge die het financieel moeilijk hebben. "Maar als het speelgoed aan dit tempo blijft binnenstromen zullen we ook nog heel wat kinderen in de ruimere regio gelukkig kunnen maken", glimlachen de vrouwen. De actie is een samenwerking met het OCMW en kan op heel wat bijval rekenen. Voor wie ze het speelgoed inzamelen, weten Veronique en Katrien niet. Om de privacy van de gezinnen te beschermen geeft het OCMW geen identiteit prijs. "Veel verschil maakt dat niet. Het belangrijkste is dat we weten dat het speelgoed goed terechtkomt", zegt Veronique.

Containerpark

Het idee ontstond vorig jaar toen een vriendin een gelijkaardige actie deed in Zedelgem. Enkele dagen terug begon Katrien samen met haar buurvrouw Veronique aan de inzamelactie. Ondertussen kregen ze al heel wat nieuwe spullen en snoepgoed toegestuurd. Het gebruikte speelgoed wordt volledig gekuist om terug te kunnen gebruiken. "In totaal hopen we toch meer dan 300 kinderen gelukkig te maken."

Filiaalhouders overtuigen

Om hun initiatief een extra duwtje in de rug te geven ging het duo al bij enkele grootwarenhuizen en bedrijven om steun vragen. Vorig jaar nog leverde het bedrijf achter Kidibul 300 gratis flessen kinderchampagne. De buurvrouwen hopen dit jaar op hetzelfde gebaar. "Bij de hele grote warenhuisketens vingen we voorlopig bot", zegt Katrien. De komende tijd zullen ze plaatselijke filiaalhouders aanspreken in de hoop hen te kunnen overtuigen. Bij de plaatselijke Colruyt mogen ze alvast drie kilogram gratis snoep afhalen.

Wie de actie wil steunen kan speelgoed en snoepgoed afgeven in café De 4 Torre in de Vismijnstraat in Zeebrugge, zij zorgen dat het speelgoed bij Veronique en Katrien komt. Ook batterijen zijn meer dan welkom.

(MM)

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!