Buurtprotest loont: geen extra voetbalvelden en landbouwgrond blijft bestaan

Redactie KW

De stad Brugge heeft de procedure voor de aanleg van extra voetbalvelden langs de Aardenburgsesteenweg voor Jong Male stopgezet.

Verschillende buurtbewoners van de Moerkerksesteenweg in Sint-Kruis waren een petitie gestart om de bouwplannen van de stad Brugge op een nabijgelegen stuk landbouwgrond te voorkomen. Op de locatie zouden verschillende voetbalvelden en een ruime parking komen. Over een afstand van honderden meters ver werden protestborden en -vlaggen geplaatst. “We wonen al langs een drukke baan. De plannen van de stad waren er echt te veel aan”, zegt Antoon Cools (69). Het protest is nu duidelijk niet voor niks geweest. De procedure voor de aanleg van de extra voetbalvelden op de hoek met de Aardenburgsesteenweg is stopgezet.

“We hebben oor naar die verzuchtingen”, reageerde schepen van Ruimtelijke Ordening Franky Demon (CD&V), die dus besliste om de procedure voor het rup (ruimtelijk uitvoeringsplan, red.) Aardenburgsesteenweg stop te zetten. “Enkele jaren geleden toonde een studie van de stad aan dat er nood was aan veertien extra voetbalterreinen. Deze locatie was een van de mogelijkheden.”

Maar er is nu een alternatief: de stad wil nu de mogelijkheid van kunstgras onderzoeken om zo bestaand groen te sparen. Er zal nu een nieuwe studie komen over de nood aan voetbalterreinen. Jong Male zou wel een van de eersten zijn om een kunstgrasveld te krijgen.

(MM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier