Buurtgebouw Molenwiek opent zijn deuren in Izegem

18/06/17 om 10:15 - Bijgewerkt om 11:52

Zaterdagvoormiddag was het hele schepencollege van Izegem present om het nieuwe buurtgebouw Molenwiek in de Karel de Goedelaan (Bosmolens) plechtig te openen.

Buurtgebouw Molenwiek opent zijn deuren in Izegem

We zien onder meer minister-president Geert Bourgeois, schepen Caroline Maertens en peter José Parmentier. © CLY

Schepen van patrimonium Caroline Maertens sprak de vele aanwezigen toe. "De Molenwiek is voor de speelpleinwerking dit jaar de vierde locatie naast JOC, Tuinwijk en Kachtem. Vanaf september zal het mogelijk zijn voor verenigingen en burgers om het onder voorwaarden te huren voor hun activiteiten. Maar het concept van het gebouw laat dubbel gebruik toe, namelijk sportbeoefening en ontmoeting. Het polyvalent gedeelte kan dienst doen voor kooklessen en workshops. Door de ingang te laten betreden met een badgesysteem gekoppeld aan de periode van reservering, kan ook een enorme energiebesparing gerealiseerd worden. Peter José Parmentier uit de Pieter De Coninckstraat zal toezicht houden om te zien of men zich aan de afsprakennota houdt."

(LDB)

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!