Buurtcomité kan 300 bezwaarschriften indienen tegen windmolens in Zwevegem

Het buurtcomité hielp om bezwaarschriften in te zamelen. © GV
Redactie KW

Het buurtcomité ‘Leefbaar Zwevegem-Harelbeke’, dat actie voert tegen de komst van extra windturbines op de grens tussen Harelbeke en Zwevegem, kon 300 bezwaarschriften indienen. Op 22 maart organiseren ze een infoavond.

Bedoeling van de avond is de buurtbewoners te informeren over de acties die het buurtcomité voert. Uit de buurt kwamen meer dan 300 bezwaarschriften tegen de geplande extra windmolens. Het buurtcomité, dat hielp deze bezwaren te bundelen, wil met een infoavond de mensen informeren over de stand van zaken in dit dossier. Verder zal er uitleg gegeven worden over welke acties nog verder gepland kunnen worden.

In december was er al een infoavond georganiseerd door Engie-Electrabel, die de molens willen bouwen, maar volgens het buurtcomité was deze avond een beetje ‘gekleurd’. Het buurtcomité wil hiertegen weerwerk bieden en de andere kant van de zaak toelichten.

Op donderdag 22 maart organiseert het comité een infoavond in het zaaltje van café Boldershof, Harelbeekstraat 25 in Zwevegem. Afspraak om 20 uur.

(GV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier