Buurtbewoners Vander Merschplein Menen blij met gratis bloembakken

27/07/16 om 20:58 - Bijgewerkt op 28/07/16 om 06:13

Stad Menen hecht belang aan sociale tewerkstelling en tegelijk vindt de stad het belangrijk dat er meer groen aanwezig is in het centrum. Met het project bloembakken slaan ze twee vliegen in een klap. Buurtbewoners krijgen gratis bloembakken.

Buurtbewoners Vander Merschplein Menen blij met gratis bloembakken

"Samen met de Wereldtuin zetten we dit nieuw experiment op poten", legt Ann Verbrugge uit. "We fleuren de buurt op en tegelijk bevorderen we de tewerkstelling." De Wereldtuin zorgde voor de bloembakken, die gesponsord werden door Famiflora. "We hebben de zaadjes laten groeien in onze serre in de Wereldtuin", vertelt Ann verder. Begin juli werden vijftig bloembakken rondgebracht op het Vander Merschplein.

De buurt stond alvast positief tegenover het initiatief. Nu hebben de bewoners dus een stukje groen op de vensterbanken. Op die manier wordt ook de samenhorigheid van de buurt bevorderd. "Zo vragen ze aan elkaar hulp in het verzorgen van de bloembakken of geven ze water aan de bloemen van de buren als deze weg zijn", legt Ann uit. "In september worden de bloembakken terug opgehaald door de medewerkers van de Wereldtuin. Daarna bekijken we of we volgend jaar hetzelfde kunnen doen en eventueel uit te breiden naar andere straten van Menen", besluit Ann.

(TDL/MPM)

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!