Buurtbewoners van Museum Passchendaele krijgen gegidst bezoek als dank voor hun geduld

Redactie KW

De bewoners en hun gezin van rond Den Doel en Tyne Cot Cemetery kregen een exclusief gegidst bezoek aan het Memorial Museum Passchendaele 1917.

“Met de herdenking van de Eerste Wereldoorlog en meer bepaald de slag van Passendale is het heel druk”, aldus conservator Steven Vandenbusche. “Er waren de afgelopen jaren al heel wat evenementen, maar ook in de komende jaren plannen het Memorial Museum Passchendaele 1917 en de gemeente Zonnebeke een divers aanbod aan activiteiten. Zeker tijdens de maanden in 2017 waarbij we effectief honderd jaar Slag bij Passendale herdenken, staat heel wat op stapel.”

“De bewoners rond Den Doel en Tyne Cot wonen dicht bij een belangrijke site in dit verhaal. Omdat het MMP1917 er zich bewust van is dat er al eens een aangepast verkeersreglement kan gelden of het al iets drukker kan zijn, willen we de buurtbewoners bedanken voor het begrip“, zegt Steven Vandenbussche. “Vorig jaar deden we dat ook al met de bewoners rond het kasteeldomein.”

Zowat 70 omwonenden gingen op het aanbod in. Na het gegidst bezoek aan het museum was er tijd voor een hapje en een drankje.

(NVZ – Foto ZB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier