Buurtbewoners reageren vol ongeloof op gezinsdrama in Assebroek

15/10/16 om 08:23 - Bijgewerkt om 08:43

De politie vond vrijdag de lichamen van de twee vijftigers in een woning in Assebroek.

Buurtbewoners reageren vol ongeloof op gezinsdrama in Assebroek

Het drama gebeurde vrijdag in de Baron Ruzettelaan in Assebroek. © Foto MM

Dirk Dewulf en zijn echtgenote Kristien Vermeulen werden gisterenmiddag levenloos aangetroffen in hun woning langs de Baron Ruzettelaan in Assebroek, bij Brugge. Volgens buurtbewoners kwamen politiespeurders en mensen van het parket kort na de middag al ter plaatse. Meteen bleek dat het duo geen natuurlijke dood stierf en dat het om een verdacht overlijden ging. De inspecteurs deden een buurtonderzoek om mogelijke getuigen van het drama te kunnen spreken. "Die politiemensen vertelden me dat er sprake was van een gezinsdrama. Meer wilden ze tegen mij niet kwijt", vertelt de buurvrouw van het koppel.

Onduidelijke omstandigheden

Het parket en de politie bleven de hele middag en avond ter plaatse voor een sporenonderzoek. De volledige woning van het echtpaar werd afgesloten in afwachting van de komst van de wetsdokter. Wat er zich binnen de woning afspeelde, is voorlopig nog onduidelijk. "Het enige wat we kunnen bevestigen, is dat er twee lichamen zijn gevonden. Het gaat om een man en vrouw. De omstandigheden worden nog volop onderzocht", klonk het bij het parket van Brugge. Of er sprake is van een derde persoon of criminele intenties is niet bekend.

"Nooit sprake van problemen"

Volgens de buren waren er alvast geen geweerschoten of andere opmerkelijke signalen van kwaad opzet. Hierdoor lijkt alles te wijzen in de richting van een gezinsdrama. Nochtans bevestigden heel wat buurtbewoners dat de twee vijftigers een hecht koppel vormden. Wat er zich precies afspeelde in het huis blijft ook voor hen een raadsel. "Het zijn zeer voorname mensen. Dirk was burgerlijk ingenieur en professor aan de universiteit in Rijsel. Al werkte hij de laatste tijd voornamelijk van thuis uit. Kristien was bejaardenverzorgster. Van problemen waren er hier nooit sprake. Die mensen stonden altijd voor iedereen klaar", vertelt een geëmotioneerde buurman.

Parket en labo urenlang ter plaatse

Het echtpaar had twee volwassen zonen, ingenieurs, en broedde ook op concrete plannen om binnenkort naar Antwerpen te verhuizen. "Regelmatig zagen we ze hier voor de deur passeren met hun kleinkind. Ze waren zo'n hecht koppel. Ongelofelijk dat zo'n drama bij hen gebeurt. Al weten we natuurlijk de omstandigheden niet", vertelt een buurvrouw. Het parket en labo bleven nog urenlang ter plaatse en verlieten pas na 20 uur de woning. Vrijdagavond laat wou het parket van Brugge niet meer communiceren over de omstandigheden.

(MM)

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!