Buurtbewoners protesteren tegen regularisatieplannen klooster Rode Nonnen

Redactie KW

25 bewoners van de Visspaanstraat in Brugge hebben een bezwaarschrift ingediend tegen de reularisatieaanvraag van de bouwheer, die woningen wil bouwen op het domein van de Rode Nonnen.

“De stad heeft destijds de bezwaren tegen onder andere de hoeveelheid nieuwbouw, tot op 45 cm van de beschermde kloostermuur, verworpen”, klinkt het. “Wij vroegen om de laatste entiteiten die tot tegen beide kloostermuren kwamen weg te laten. Het resultaat is nu te zien. Dit bezwaar is ten onrechte verworpen, want de constructie heeft een zeer negatieve visuele impact, zelfs binnen de site”, zegt actievoerder Ingrid Fockedey.

Vijfentwintig bewoners van de Visspaanstraat hebben nu bezwaar ingediend tegen het regularisatiedossier, nadat Ingrid deur per deur uitleg is gaan geven over wat deze bouwheer heeft laten uitvoeren zonder rekening te houden met de vergunde bouwplannen.

Schepen Franky Demon heeft zijn zijn diensten gesteund bij hun beslissing om de werken in december te laten stilleggen wegens onvergunde werken. Nu heeft de bouwheer en regularisatiedossier ingediend. De buurtbewoners protesteren hiertegen. Ook Erfgoedforum Brugge en Stichting Marcus Gerards dienden bezwaar in.

(SVK)