Buschauffeur Karen Verbrugge krijgt Kruis 1ste Klasse voor Daden van Moed en Zelfopoffering

Karen Verbrugge redde de passagiers op haar bus. © Stefaan Beel
Lieven Mathys
Lieven Mathys Community KW

De medaille zal zaterdag postuum uitgereikt worden op de begrafenisplechtigheid van Karen Verbrugge (55).

Karen Verbrugge uit Ardooie krijgt de medaille met de hoogste rang: het Kruis 1ste Klasse voor Daden van Moed en Zelfopoffering. Het was het stadsbestuur van Ardooie dat de vraag aan de dienst Protocol van het ministerie van Binnenlandse Zaken richtte.

“Mevrouw Verbrugge heeft hier recht op,” luidt het op de dienst Protocol. “Ze heeft mensen gered uit haar bus tijdens haar dienst. Het besluit is onderweg voor ondertekening naar het kabinet van Binnenlandse Zaken en naar de Koning.”

Tegen vrijdag zou het besluit op het gemeentehuis van Ardooie moeten zijn om het dan zaterdag op de begrafenisplechtigheid postuum uit te reiken.

Karen bevrijdde haar passagiers

Karen Verbrugge kwam om het leven bij een vreselijke botsing tussen een trein en een lijnbus. De vrouw reed zich op de spoorwegovergang vast bij het nemen van de scherpe bocht op het kruispunt van de Spoorweglaan en de Meulebekestraat in Pittem.

Ze besefte het gevaar van de aanstormende trein en opende de deuren om de passagiers te bevrijden, maar kon echter zelf niet tijdig haar bus verlaten.

(mlt)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier