Burgervereniging Tieltse Toekomst wil burgers samenbrengen

Randy De Clercq

Tieltse Toekomst is de naam van een nieuwe burgerbeweging die problemen in de stad wil detecteren en die de ideeën die aan de toog ontstaan ook wil uitvoeren.

Woensdagavond werd Tieltse Toekomst gelanceerd. “We zijn een groep enthousiaste mensen met een hart voor Tielt”, doet Bart Biebuyck uit de doeken. “We zijn stuk voor stuk mensen die zich al inzetten in het Tieltse verenigingsleven, maar nu willen we al die netwerken samenbrengen.” De nieuwe vereniging wil als een soort antenne zijn die detecteert wat er leeft in Tielt en ze willen de levensvatbaarheid van vele mooie ideeën die soms geopperd worden aan de toog ook onderzoeken.

Er staan ondertussen al drie initiatieven in de steigers, waaronder het eerste al in 2015 plaatsvindt. “Op woensdag 25 november tussen 14 en 19 uur organiseren we in de Watewy een ruil- en weggeefdag”, zegt Tieltse Toekomstlid Cindy Wielfaert. “We mikken echt wel op kinderspulletjes. Heb je voor Sint en kerst speelgoed teveel, dan kun je ze hier komen weggeven. Iedereen is welkom om die spullen te komen halen. Ideaal voor wie krap bij kas zit met de feestdagen in het vooruitzicht. Het idee komt van Facebook, waar de groep ‘Ik geef weg’ een groot succes is.”

Later wil de vereniging nog een dag rond de auto van de toekomst organiseren en wil Tieltse Toekomst de wijk- en buurtwerking helpen ondersteunen.

Lees ook in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Tielt.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier