Burgemeesters vragen en krijgen bemiddeling voor politiezone Vlas

© BELGA
Redactie KW

De burgemeesters van Kortrijk, Kuurne en Lendelede hebben provinciegouverneur Carl Decaluwé om een bemiddelingsopdracht gevraagd. Doel is om korpschef Rino Defoor, de vakbonden en de stafleden opnieuw met elkaar te verzoenen. “Wij geloven in de mensen en hun capaciteiten”, klinkt het vertrouwensvol.

Gouverneur Carl Decaluwé heeft de bemiddelingsopdracht die burgemeesters Vincent Van Quickenborne (Kortrijk), Francis Benoit (Kuurne) en Carine Dewaele (Lendelede) gevraagd hebben, aanvaard. “In het belang van het welzijn van het personeel en het slagen van de opdracht, moet die bemiddeling in alle discretie en met vertrouwen kunnen worden behandeld. Zolang de opdracht loopt, zullen geen van de betrokken partijen dan ook bijkomende verklaringen afleggen”, stelt Thomas Detavernier, communicatieverantwoordelijke van de zone Vlas.

“Vlas heeft alles om een sterke zone te zijn.”

“Onze politiezone heeft de mensen, de middelen, de know-how en de capaciteiten om een sterke zone te zijn. De dalende criminaliteitscijfers in onze drie gemeenten zijn daar de beste getuige van. Met deze bemiddelingsopdracht geloven we in de sterkte van mensen om samen te werken en de gemeenschappelijke visie uit te dragen.”

Geen fysiek geweld

Dinsdag raakte bekend dat eind vorige week korpschef Rino Defoor en een hondenbegeleider van de politiezone Vlas in een verhitte discussie over een politiehond betrokken waren. Vincent Van Quickenborne (Open VLD) stelde daarover, in naam van de drie burgemeesters, formeel dat daarbij geen sprake was van fysiek geweld. “De agent heeft enkel zijn stem verheven en werd vastgehouden om hem te kalmeren. Er volgde nadien ook geen officiële klacht.”

(OV/AXV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier