Burgemeester Ward Vergote schittert in Rally Van Moorslede

© STEFAAN BEEL
Redactie KW

Zondag verscheen Moorsleeds burgemeester Ward Vergote (Visie) aan de start van de Rally van Moorslede. Zijn ambitie: niet de laatste eindigen. “En dat is ons gelukt”, glundert hij.

Ward Vergote (53) nam zondag plaats achter het stuur van zijn Ford Escort MK2, met naast hem zijn collega-gemeenteraadslid en goeie vriend Nessim Ben Driss als copiloot. “Het was fantastisch”, aldus de burgemeester. “We hebben de rally uitgereden en konden er met volle teugen van genieten.”

De hele week liep Ward op de toppen van zijn tenen. “Bloednerveus, was ik”, geeft hij toe. “Maar zondagochtend was ik de kalmte zelve. Gelukkig, want zo kon ik elk moment intens beleven.”

Zijn aanvankelijke ambitie was om niet als laatste over de finish te racen. “En daar zijn we in geslaagd”, zegt hij trots. “Uiteindelijk zijn we 75ste op 118 deelnemers geworden. Een fantastisch resultaat, met onze weinige ervaring. Dankzij deze deelname weet ik waar mijn beperkingen liggen en waar ik moet aan werken.”

Volgens Ward Vergote is het nu al een feit dat er nog rallydeelnames volgen. “Ik heb de microbe weer te pakken”, glimlacht hij. “Niet dat ik elke maand een rally wil rijden, maar twee of drie keer per jaar moet mogelijk zijn. Of dat weer met Nassim Ben Driss als copiloot zal zijn? Dat zien we wel. In de politiek vormen we alvast een sterk team en ook in de rallywagen zijn we goed op elkaar ingespeeld.”

(PVH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier