Burgemeester van Moorslede stuurt politie naar circus

© Jan Stragier
Redactie KW

Twee dagen geleden stuurde burgemeester Ward Vergote de politie naar Circus Vegas in Moorslede. “De dieren werden er volgens mij samengehokt op veel te kleine ruimtes en er werden inderdaad inbreuken vastgesteld”, vertelt de burgemeester.

Het Franse Circus Vegas staat momenteel nog even aan De Bunder, maar heeft ondertussen twee processen-verbaal aan zijn been. “Ik passeer bijna iedere dag aan De Bunder en het viel mij meteen op dat de oppervlakte waar die circusdieren op moesten doorbrengen heel klein was. Evenzeer schrijnend was dat ze maar een heel klein beetje hooi hadden om het ‘zachter’ te maken”, begint burgemeester Ward Vergote. “Ik heb meteen de politie gebeld en zij zijn gaan kijken met het agentschap voor Dierenwelzijn en stelden meteen ook vast dat de toestanden niet correct waren. Een te kleine oppervlakte, de dieren hadden niet de correcte papieren, er was geen dierenarts aanwezig …”

Het circus mocht wel nog blijven staan. “Voor de mensen die al een ticket gekocht hadden, wilden we hen dat niet ontnemen, maar het circus komt niet meer naar hier. Zij dienen een aanvraag in en krijgen van ons gratis water en elektriciteit omdat we het als bestuur een leuk evenement vinden voor de gemeente. Maar bij een volgende aanvraag zullen we goed bekijken wat ze mee hebben, hoeveel oppervlakte ze aanvragen, zodat we zeker beter geïnformeerd zijn”, aldus nog burgemeester Ward Vergote. (AFM)

Burgemeester van Moorslede stuurt politie naar circus
© Jan Stragier

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier