Burgemeester van Kuurne verkleedt zich als Peter Sagan op Mardi Gras

De burgemeester van Kuurne verkleedde zichzelf als Peter Sagan. © NSK
Redactie KW

Mardi Gras lokte dinsdag ondanks het koude weer toch een kleine 4.000 toeschouwers naar de hippodroom.

De Mardi Gras-meeting op de paardenrenbaan van Kuurne, die elk jaar opnieuw goed is voor een aparte sfeer, veel volk, randanimatie en een gokje, heeft ook dit jaar weer een kleine vierduizend bezoekers naar de hippodroom gelokt. Van de in totaal elf drafrennen die er plaatsvonden, vond omstreeks 17 uur de belangrijkste plaats: de Grote Winterprijs, waaraan een prijzenpot van 30.000 euro verbonden is en waar heel wat toppaarden aan deelnemen.

Ook dit jaar werd het opnieuw een spannende nek-aan-nekrace die uiteindelijk gewonnen werd door jockey Nico D’Haenens met Balando, gevolgd door jocky Marck Huygens met Gosip Sidney, die getipt stond als favoriet van de race.

Dat de Kuurnse burgemeester echter niet verlegen is om een grapje, weten we echter al langer en ook vandaag op Mardi Gras bewees hij dat nog maar eens. Maandag verscheen nog op zijn Facebookpagina een foto van hem samen met Peter Sagan, waarbij het bericht stond dat Peter Sagan naar het Kuurnse topevenement op de renbaan kwam. De organisatie achter Mardi Gras nam al snel het bericht over op hun website, maar moest het al even snel opnieuw intrekken toen ze vernamen dat het om een grap van burgemeester Francis Benoit ging.

De burgemeester van Kuurne liet echter de organisatie niet stikken en verkleedde zichzelf als Peter Sagan om tijdens een van de prijsuitreikingen de jockey zijn trofee te overhandigen.

(NSK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier