Burgemeester van Ingelmunster stapt in huwelijksbootje

Redactie KW

Zaterdagnamiddag om 14 uur stapte burgemeester Kurt Windels met Ina Cool in het huwelijksbootje in de raadszaal van het gemeentehuis in Ingelmunster.

Drie uur eerder was de burgemeester nog present in het gemeentehuis om een ander huwelijk te voltrekken en dat werd enorm gewaardeerd door dit koppel. Voor Kurt en Ina hun ja-woord gaven, zorgde het schepencollege voor heel wat verrassingen, inclusief een videoboodschap van schepen Wilfried Vanacker die op vakantie is in Griekenland. Schepen Nadine Verheye gaf toe dat ze hun scenario wel eens moesten aanpassen, omdat de burgemeester graag alles weet en dus nieuwsgierig was.

Burgemeester van Ingelmunster stapt in huwelijksbootje

Emotioneel moment

Veerle Cool – zus van Ina – vertelde over de jeugd- en tienerjaren van haar zusje. “Ze probeerde met een meubelmaker in Gent, maar mazout en kolen gaf meer warmte”. En welke verborgen kantjes heeft de burgemeester ? Iedereen zag het in een videoreportage, inclusief een foto van Kurt in De Vliegende Steirt. Schepen Martine Verhamme verwees dan weer naar de dag dat Kurt burgemeester werd, het emotioneel moment, waardoor Martine en dochter Fien met een doos papieren zakdoekjes naar Kurt op bezoek gingen, zodat iedereen van de familie de vele tranen kon afdrogen. OCMW-voorzitter Katrien Vandecasteele gaf tips voor een geslaagd huwelijk. “Ina is de perfecte vrouw. Bij Kurt is er nog werk aan de winkel. Vandaar een lijst met adviezen om de perfecte man te worden.”

Prachtig was het filmpje waarin de tweeling Rien en Bob meespeelden met als thema Trouw met mij. En dan werd het ja-woord voltrokken. De burgemeester zei – onder ruime belangstelling van familie, politieke vrienden en andere dorpsgenoten – luid “ja” op de vraag of hij Ina als zijn toekomstige echtgenote wilde nemen. Ook Ina aarzelde geen seconde. Na de gemeentelijke plechtigheid ging het koppel met de genodigden naar het kasteel van Ingelmunster.

(PADI – foto’s FODI)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier