Burgemeester Lippens wil luxecabines op strand van Knokke verbieden

06/06/17 om 11:06 - Bijgewerkt om 11:05

Volgens de graaf is de luxe overbodig en moet iedereen gelijk zijn voor de wet. Zelfs op het strand van de mondaine badstad.

Burgemeester Lippens wil luxecabines op strand van Knokke verbieden

De luxueuze cabines met frigo moeten vanaf volgende zomer mogelijk verdwijnen. © MM

Verdwijnen de luxueuze strandcabines vanaf volgende zomer uit het strandbeeld van Knokke-Heist? Als het van burgemeester Leopold Lippens afhangt alvast wel. De graaf verzet zich openlijk tegen de frigo's en andere luxe in cabines en ijvert voor meer soberheid. "Wat is de volgende stap? Een televisie op het strand? Knokke heeft dat helemaal niet nodig. Ik zal het reglement laten aanpassen", aldus Lippens.

Veiligheid

Fervente zonnekloppers die bereid zijn een euro extra te betalen voor comfort kunnen in Knokke-Heist bij verschillende badkarhouders een luxecabine huren inclusief een frigo en personeel die alles klaarzet. Kostprijs: tot 3.000 euro per seizoen. "We hebben dat er graag voor over. Hier hebben we meer privacy en rust. Ondertussen kunnen we wat champagne drinken onder vrienden", klinkt de uitleg van de huurders. Vanaf volgende zomer is dat echter verleden tijd. Burgemeester Leopold Lippens is niet opgezet met de luxueuze strandcabines en laat verstaan het reglement te zullen aanpassen. "Het is niet omdat één badkarhouder denkt dat hij zich alles kan veroorloven dat wij dat zomaar moeten toelaten. Deze zomer kunnen we niks meer veranderen en laten we het zo. Maar wat mij betreft, is het volgend jaar gedaan met die luxe. Knokke heeft dat helemaal niet nodig. Iedereen in onze gemeente is gelijk voor de wet. Ik laat het reglement aanpassen. Ook naar veiligheid toe stel ik me trouwens ernstige vragen", besluit Lippens.

(MM)

Meer nieuws uit

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!